keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Paljon melua taukoilusta.

Törmäsimpäs tuolla hevostalli.netissä viestiketjuun, jossa jemmi ilmoitti pistävänsä virtuaalitallinsa Narviasin hetkeksi tauolle, koska poikaystävän pitämissä pippaloissa joku oli päättänyt viskata hänen koneensa parvekkeelta alas. Hyvästi oma kone ja kaikki tiedostot...
Eipä siinä mitään, mutta taukoilmoitus sai aikamoisen huvituksen allekirjoittaneessa aikaan, kun seuraan liittyi Ö-nimimerkin takana lymyillyt henkilö. Tämän runosielun ja positiivisen ihmismielen kypsyyttä huokuvissa viesteissä jemmi sai kuulla olevansa mm. nolo, idiootti, penikka, v*tun läppä, huomionkerjääjä ja sun muuta yhtä mukavaa.
Käskipä tämä selvästi kypsä ihminen myös jemmin muuttaa takaisin äidin ja isin huomaan, kun ei kerran ollut varaa maksaa asumistaan (ja mistähän tällainen päätelmä on syntynyt? Siitäkö, että opiskelijana/työttömänä jemmillä ei vain sattunut sillä hetkellä olemaan takataskussaan rahaa uuteen tietokoneeseen??).  Hittolainen, minunkin pitäisi varmaan kamppeeni kasata kasaan ja muuttaa äitylin luo kun ei ole tällä hetkellä todellakaan varaa uuteen koneeseen!  Vuokran ja ruuat kyllä saan maksettua hyvinkin, mutta mitään suurta ei minun budjetilla kyllä tulla ostamaan. Taidan olla siis ö:n mielestä köyhä. Voihan hitsi. Elämäni on pilalla. HAH!
Epäilipä ö myös, ettei jemmillä edes mitään poikaystävää ole ja itse tämä olisi koneensa rikkonut...
Lähettäjä: ö

Päivämäärä: 10.1.12 19:52:09
jep, eiköhän se sun jemmi kannata lähtee johonkin hoitoon. tuskin sulla on edes mitään poikaystävää - ite oot konees hajottanu :)
Että tämmöistä tällä kertaa...

Kyllähän ö:llä oli tukijakin: erh. Mutta tämän viestit ei tuottanut niin suurta hupia/myötähäpeää kuin ö:n. Eihän jemmin tietenkään tarvinnut yksin näitä vastaan taistella, vaan hänen tuekseen tuli viestiketjuun Tierra ja Dy (sekä varmasti suurin osa lukijoistakin oli jemmin puolella).

Jemmin viestiketju on hyvä esimerkki siitä, että "nimettömänä" on hyvä pistää toinen matalaksi (tai ainakin yrittää) keskustelupalstoilla. On sitä pahempiakin viestejä luettu, mutta ne viestiketjut ovat jo kadonneet bittiavaruuteen.
Harvemmin näillä öasoidjasödj-, --, .....-, lol-nimimerkin taa piiloutuvilla on hyvää sanottavaa mistään. Yleensä heidän suusta kuulee juuri näitä "huumorinkukkasia" ja mollausyrityksiä.
Valitettavasti heitä liikkuu netissä ja PALJON.
Toki on myös heitä, jotka uskaltavat seisoa sanojensa takana ja sanovat mitä ajattelevat ihan "oikealla" nimellä sähköpostin kera.
Toisaalta, he ovat toisten mielestä siinä tapauksessa ylimielisiä, töykeitä ja ärsyttäviä nirppanokkia. Koskaan ei olla tyytyväisiä. ;)

Olen myös törmännyt ilmiöön, jossa suuri joukko ihmisiä ottavat tietyn henkilön silmätikukseen. Julkaisipa tämä mollattu yksilö mitä tahansa, sille nauretaan ja muutenkin lytätään kyseinen henkilö aivan maan tasalle.
Miksikö? Yleensä tämä johtuu siitä, että UUSI virtuaaliharrastaja on tehnyt pienen vihreen jossakin tai ei tiedä aivan täysin miten tulee missäkin tapauksessa toimia. Siitähän ne "ylempi arvoiset" henkilöt innostuvat... Tervetuloa vain iloiseen joukkoomme, pidämme varmasti huolen että tunnet olosi aivan nollaksi ja lopetat koko virtuaalitouhun siihen paikkaan sekä katoat silmistämme! <3
Jep, varmasti moni on lopettanut harrastuksen alkuunsa saatuaan pelkkää negatiivista palautetta tallistaan/hevosistaan. Ihan niin kuin kaikki olisivat seppiä syntyessään! Mitä sitten jos jollakin on vapaasti kopioitavat kuvat hevosillaan ja herttileiri, ulkoasukin on hommattu sivustolta, josta kaikki voivat ulkoasun itselleen napata. Vapaastikopioitavilla ulkoasuilla on hyvä aloittaa jos ei itse osaa tehdä ulkoasuja. Ja koska on uusi harrastaja, harvemmin hänellä on antaa mitään palkaksi siitä, että joku hänelle uniikin ulkoasun tekisi, koska ei ole näyttöjä kertynyt... Mutta eihän nämä VIP-harratajat tätä tajua (tai halua tajuta). Tallisi on surkea, koska sillä ei ole hienoa ulkoasua vaan tuollainen massaulkka! Ja hevosillakaan ei ole täydellisiä rakennekuvia. Häpeäisi!

Onneksi on kuitenkin niitä, jotka osaavat pitää puolensa (kuten jemmi omassa viestiketjussaan) sekä niitä, jotka puolustavat näitä kiusattuja!
Kyllä, tuo touhu voidaan laskea kiusaamiseksi.

Eiköhän pidetä järki päässä ja yritetään pitää keskustelut asiallisina. Eikö vain?



Käsittelemäni viestiketjun voit lukea TÄSTÄ.


 





3 kommenttia:

  1. Ihmettelen kyllä, miksi mollaat outojen nimimerkkien takaa tulevia, tai ns. puskista huutelijoita, jos itsekään et tuo mielipiteitäsi julki tietyn nimimerkin kautta ... ;>

    VastaaPoista
  2. SilentFollower ON minun nimimerkkini. ;)

    VastaaPoista
  3. SilentFollower tarkoittanee näitä dsakdjaklsd-"nimimerkkejä".

    Miusta anonyyminä kommentoimisen voisi estää Hötölässäkin, ja siis ihan kaikilta osilta. Pitäisi viestit kirjoittaa aina omalla tunnuksella, ja jos häiriköi ja muuten vaan on kiusanhenki niin voisi pistää bannit kuten muilla kunnon foorumeilla. Anonyymimahdollisuuden vuoksi en edes kyseistä foorumia jaksa lukea, täyttä p*skaa aina jonkun pakko sinne kirjoittaa.
    Netissä on niin helppo kirjoittaa nimettömänä, kaikki epäkypsät (ikuiset)lapset kokevat sen suurena mahdollisuutena tuntea itsensä paremmaksi ja hienommaksi kuin muut. : )

    VastaaPoista